Kuzey Kıbrıs, bir sonraki öğünleri için fırsat kollayan avcı kartallardan, şahinlerden, doğanlardan kaçmak için zekalarını kullanması gereken binlerce kuşun göç yolunun çakıştığı noktadır. Gökyüzüne bakıldığında ortaya çıkan bu manzara tam anlamıyla nefes kesicidir.
Karada ise ufak ev kartalları ve kırlangıçlar bir meşe veya zeytin ağacında ya da farklı kilise veya katedrallerin avlularında bir süre dinlenebilirler.
Gazimagusa’da dini amaçlarla kullanılan bir mekânın bahçesinde MS. 1220 yılında dikilmiş bir çınarı andıran incir ağacı bulunmaktadır ve Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan en eski canlı olduğu rivayetleri dolaşmaktadır. Yetişen 1500 bitki türüyle, özellikle bahar mevsiminde tıpkı rengarenk bir battaniye gibi şehri örten bitki örtüsüyle fotoğraf gibi bir manzarası bulunmaktadır.
Özellikle Alevkaya’da ve Girne’de dağların zirvelerinde can bulan yakut kırmızısı medoş laleler ve göz dolduran orkideler, hem övünç hem sevinç kaynağı oluşturmaktadır.
Kuzeydoğudaki Kıbrıs eşekleri, bozulmamış Karpaz Yerleşkesi üzerinde özgürce dolaşmaktadır. Alagadi ve Akdeniz kumsallarının yanı sıra, altın kumlar birçok deniz kaplumbağasının nadir yuvalanma alanları arasındalar.
No responses yet